Video afspelen

Pastinaaksoep met gebakken boschampignons

71 40 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 500 g pastinaak
  • 2 kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 400 g champignons (gemengd)
  • 30 g Solo margarine voor Bakken en braden
  • 2 l verse groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • ½ bosje peterselie, gehakt
  • versgemalen peper
  • 2 el bloem
  • Extra nodig: staafmixer
  1. Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui, snijd het wit van de prei in ringen. Verwarm de Solo in een grote pan en fruit de groenten. Blus met de bouillon.
  2. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Voeg ze bij de soep en kook gaar in ± 20 minuten. Pureer de soep met de mixer. Roer er de room door en breng op smaak met zout en peper.
  3. Wentel de schoongemaakte champignons even door wat bloem. Bak ze krokant in Solo en kruid met peper en zout.
  4. Serveer de soep in kommetjes. Lepel er wat champignons op en strooi er de gehakte peterselie over. Lekker met stokbrood of croutons (zie tip).
Solo