Pastinaak-Wortel-Aardappelpuree

2 30 4 5
Aantal personen:
  • 3 of 4 middelgrote kruimige aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 1 winterpeen
  • 1 klontje boter
  • 1 scheutje kookroom
  • peper en zout uit de molen naar smaak
  • optie toefje dille of peterselie ter garnering
  • 1 groente bouillonblok
  1. In de groentelade van de koelkast lagen ze knus naast elkaar de peen en de pastinaak, maar ze moesten wel op, voordat er rimpeltjes zouden verschijnen. Ik maakte al eens eerder pastinaak-wortelpuree, dat een succes was. dus was het idee snel geboren, ware het niet, dat me dat wat weinig leek. Dan maar wat patatten erbij. Zo ontstond dus deze puree.
  2. Schil de aardappelen, wortel en pastinaak en snij alles in stukken. Doe alles in een pan met water met de bouillonblok en kook gaar.
  3. Giet af en voeg het klontje boter, scheutje kook room ( melk kan ook) en peper en zout naar smaak toe.
  4. Stamp alles tot een fijne puree.
  5. Vul een serveer ring ( hoeft niet) en werk af met een topje kruiden als je dat in huis hebt.
  6. Het resultaat is een zoetige smeuïge puree met extra groentjes.
Love to Cook