Pastinaak-venkelsoep met streaky bacon

292 40 4 5
Aantal personen:
  • Solo
  • 500 g pastinaak
  • 500 g venkel
  • 1 ui
  • 1 peer
  • 1.5 l groentenbouillon
  • 50 g bacon
  1. Was de venkel zorgvuldig en snijd in stukjes. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in stukjes. Pel de ui en versnipper hem. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Verhit een klontje Solo in een kookpot en bak er de ui glazig in. Voeg de stukjes peer toe en roer goed. Doe er de groenten bij en laat enkele minuten meestoven. Voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen.
  2. Mix de soep fijn.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Verdeel de bacon over bakpapier en zet 15 minuten in de oven. Garneer de soep met de in de oven gedroogde bacon.
Solo
Meer inspiratie

BelgischSoepVoorgerecht