Pasteitje van asperges met zalmfilets

548 40 Gemiddelde moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • zout
  • 50 g verse koriander
  • 4 groene asperges
  • 5 dl kookvocht van witte asperges
  • 1 dl Solo Vloeibaar
  • mespunt koriander
  • 1 mespunt safraan
  • 24 witte asperges
  • 800 g roze zalmfilet
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • peper
  • 50 g walnoten (gemalen)
  1. Schil de witte asperges en kook ze gedurende 10 min. in 1 liter water. Koel ze vervolgens in ijswater en laat uitlekken.
  2. Kook de groene asperges gedurende 7 à 8 minuten. Giet ze af en pureer ze onmiddellijk. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Halveer de zalmfilets in dikte en snij ze cirkelvormig in een diameter van 8,5 cm;
  4. 1 cm meer dan de diameter van de springvorm van 7,5 cm die later gebruikt wordt om het gerecht in pasteivorm te krijgen.
  5. Braad de zalmfilets lichtbruin in olijfolie.
  6. Smeer de springvorm(en) in met olijfolie en vul ze in de volgende volgorde: zalmfilet, een dun laagje groene aspergepuree en daarop 2 zodanig versneden asperges dat ze een egale laag in de springvorm(en) vormen.
  7. Herhaal deze volgorde van zalmfilet/puree/asperges. Plaats de springvorm(en) gedurende 10 min. in de oven op 180°C.
  8. Voor de saus: Breng het kookvocht van de witte asperges met de Solo Vloeibaar aan de kook en voeg de safraan en koriander toe.
  9. Laat het geheel inkoken tot de helft is gereduceerd.
  10. Neem de pan van het vuur en voeg de fijngemalen walnoten toe, samen met de verse koriander.
  11. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  12. Plaats op een voorverwarmd bord de springvorm en haal deze voorzichtig weg.
  13. Deel de twee resterende asperges per bord in drie en garneer ze kruisgewijs rondom het pasteitje.
  14. Maak het geheel af met de saus rondom het pasteitje en over de asperges.
Solo