PASTASCHOTEL MET PADDESTOELEN EN VERSE SPINAZIE

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr spirelli of fusilli
  • 400 gr spinazie
  • 1 sjalot(gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook(gesnipperd)
  • 300 gr paddestoelen
  • 250 ml sojaroom
  • 1 dl groenteboulillon
  • plantaardige boter
  • zout, peper, nootmuskaat, paneermeel
  1. Kook de pasta beetgaar en giet af.
  2. Blancheer de verse spinazie 1 minuut in gezouten water.
  3. Spoel onmiddelijk onder koud water en laat uitlekken. Hak de blaadjes grof.
  4. Stoof look, sjalot en paddestoelen mooi in wat sojaboter en voeg dan de geblancheerde spinazie toe en laat even meestoven.
  5. Voeg de sojaroom en de boullon toe en laat even inkoken.
  6. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Meng met de gekookte pasta, giet in een vuurvaste schotel en strooi er paneermeel over en enkele klontjes sojaboter.
  8. Zet 20' in de oven op zo'n 220°
  9. Ook lekker de dag nadien koud !
gerda mersie