Pastasalade van kerstomaatjes, verse tijm en mozzarella

2550 15 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Solo Vloeibaar Light
  • 100 g spirelli
  • 1 doosje gele kerstomaten
  • 1 doosje rode kerstomaten
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel groene olijven in stukjes
  • verse basilicum
  • enkele takjes verse tijm
  • 200 g mozzarella
  • peper en zout
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  1. Kook de spirelli al dente in gezouten water met een scheut Solo Vloeibaar Light. Giet af en laat koud worden.
  2. Was de tomaatjes en geef er een sneetje in zodat er wat sap vrijkomt.
  3. Doe de tomaatjes in een kom, samen met de kappertjes en de olijven.
  4. Meng er ook de gehakte basilicum en de afgeritste tijmblaadjes bij.
  5. Snij de mozzarella in blokjes en voeg deze ook bij de tomaten en de kruidenmix. Kruid alles goed af met peper en zout en meng onder de pasta.
  6. Voeg olijfolie en balsamico naar smaak toe.
  7. Laat lekker fris worden in de koelkast en dien koud op.
Solo