Pastasalade met paprika, boontjes en gegrilde kip

195 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 g kipfilet
  • 1 pot Bertolli Pesto alla Calabrese
  • 400 g tagliatelle
  • 250 g sperzieboontjes
  • 2 paprika's (geel en rood)
  • 8 takjes peterselie
  • 6 el Bertolli Olijfolie classico
  • 2 el balsamicoazijn
  • 150 g gemengde salade
  1. Snijd de kipfilet in 20 plakjes. Bestrijk ze aan beide kanten met in totaal 2 el pesto en marineer 5-10 min. Maak de sperzieboontjes schoon en snijd ze in dunne schuine plakjes.
  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperzieboontjes de laatste 4 min. mee. Giet de tagliatelle en sperzieboontjes af. Spoel met koud water af tot ze koud zijn. Laat goed uitlekken.
  3. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Hak de peterselie fijn. Meng de olijfolie met de balsamicoazijn, de paprika, Ÿ van de peterselie, de tagliatelle met sperzieboontjes en de rest van de pesto. Hussel vlak voor het eten de gemengde salade erdoor. Verdeel de salade over borden.
  4. Gril de plakjes kipfilet op de hete barbecue, grill of grillpan aan beide kanten bruin en gaar in ca. 5 min. Leg de kip op de salade. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht