Pastasalade met kip

26 30 3 5
Aantal personen:
  • 300 g farfalle
  • 500 g kipfilet
  • 1 bosje lente-ui
  • 3 tomaten
  • 50 g pijnboompitten
  • pittige kruiden (type wokmarinade van Topaz)
  • 2 eieren
  • 0.5 dl balsamicoazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1.5 dl olijfolie
  1. Kook de pasta beetgaar in ruim voldoende gezouten water. Laat afkoelen. Ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snij de lente-ui in ringen.
  2. Snij de kipfilet in reepjes en bak ze goudbruin in wat olie. Kruid ze met peper en zout. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.
  3. Mix voor de marinade de eieren met de mosterd en de balsamicoazijn. Schenk er dan langzaam de olijfolie bij en blijf ondertussen mixen.
  4. Schep de kip, de tomatenblokjes, de lente-ui en de marinade voorzichtig door de pasta. Werk af met pijnboompitten.
  5. Lekker met rucola.
sigrid.reynaerts@telenet.be