Pastasalade met ham, kaas en tomaatjes

191 15 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 400 g pasta
  • 400 g tomaten
  • 8 gedroogde tomaten (op olie)
  • 150 g jong belegen kaas in dikke plakken
  • 1 bosje (ca. 30 g) peterselie
  • 2 uien
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 150 g hamblokjes
  • 6 el tomatenketchup
  • 2 el azijn
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water af, laat uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de verse en de gedroogde tomaten in kleine stukjes en de kaas in smalle reepjes. Hak de peterselie fijn. Pel en snijd de ui fijn.
  3. Verhit de Solo Vloeibaar in een pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de ui 3 minuten. Voeg de ham toe en bak nog 2 minuten.
  4. Meng in een grote schaal de ketchup met de azijn en 3 eetlepels van de olie van de gedroogde tomaten.
  5. Hussel de pasta, de verse en gedroogde tomaten, het ui-hammengsel, de peterselie en de kaas door de dressing in de schaal.
  6. Verdeel over 4 borden of kommen.
Solo
Meer inspiratie

BelgischSaladeHoofdgerecht