Pastasalade met groenten

8 60 0 5
Aantal personen:
  • 2 liter water
  • 3 thl zout
  • 125 gr pasta (schelpen of strikken)
  • 250 gr ongedopte erwten
  • 6 voorjaaruitjes
  • 250 gr kleine tomaten
  • 250 gr komkommer
  • 150 gr gekookte worst
  • 1 bosje dille
  • 1 teentje look
  • 3 eetl azijn
  • 1/2 thl scherpe paprika of chilipasta
  • 2 eetl olijfolie
  1. Breng het water aan de kook, voeg het zout en de pasta toe en laat ze in 8-10 min beetgaar koken. Laat de pasta in een zeef uitlekken en afkoelen
  2. Dop de erwten, was ze kook ze 5 min in een beetje water met zout en laat ze uitlekken.
  3. Maak de uien schoon, was ze en snijd ze in ringen. Was en droog de tomaten, snijd ze doormidden, snijd de steelaanzet eruit en snijd elke helft in 4 parten. Was de komkommer, snijd hem overlangs doormidden en snijd er meen canneleermes schijfjes van. Snijd de worst in reepjes.
  4. Snijd de gewassen dille fijn. Meng alle voorbereide ingrediƫnten in een schaal luchtig door elkaar.
  5. Pel voor de saus de knoflook en hak hem fijn.
  6. Roer de azijn, de paprikapasta en de olie erdoor. Schep de saus door de salade en laat hem afgedekt ongeveer 30 min intrekken
doreen_1