pastasalade met gehaktballetjes en mozzarella

2 40 0 5
Aantal personen:
  • 400 g korte penne rigate
  • 500 g gehakt
  • 200 g kersttomaten
  • 100 g rucola
  • 1 bosje basilicum
  • 50 g halfgedroogde tomaten
  • 30 g gerooste pijnboompitten
  • 300 g mini-mozzarellabolletjes
  • 100 g parmezaan
  • 100 g pesto
  • olijfolie of boter
  1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen . Halveer de kersttomaten. Snipper de basilicumblaadjes. Hak de ruccola grof.
  2. Snij de helft van de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Meng met het gehakt, de parmezaan en pijnboompitjes. Rol kleine balletjes van het mengsel. Bak ze bruin en gaar in een pan met wat olie of boter.
  3. Doe de afgekoelde pasta in een grote kom. Meng met de gehakte rucola, kersttomaten, gehaktballetjes en mozzarellabolletjes. Werk af met de rest van de zongedroogde tomaatjes, basilicum en pijnboompitjes en lepel er de pesto over.
sigrid.reynaerts@telenet.be