Pastasalade Caprese met tomaat, mozzarella en basilicum met balsamicostroop

160 15 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 300 gram farfalle (vlindertjespasta)
  • 7 eetlepels Aceto Balsamico di Modena
  • 2 eetlepels suiker
  • 6 tomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • paar takjes basilicum
  1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, spoel met ruim koud water en laat goed uitlekken en afkoelen.
  2. Doe de balsamicoazijn samen met de suiker in een steelpannetje en laat samen zachtjes inkoken tot een niet te dikke stroop.
  3. Was de tomaten en snijd ze in partjes. Scheur de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum grof. Meng de tomaten met de mozzarella door de pasta. Roer daarna voorzichtig de balsamicostroop erdoor en garneer het gerecht met basilicum.
Solo