pastarolletjes met kaas en spinazie

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 8 VERSE LASAGNEVELLEN
  • 700 GR VERSE SPINAZIE
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 250 gr mascarpone
  • 2 eieren
  • 5 dl vloeibare tomatenpuree
  • olijfolie
  • gedroogd basilicum
  • muskaatnoot
  • peper en zout
  1. spoel de spinazieblaadjes en laat ze slinken, in het aanhangende water. Laat ze goed uitlekken. Hak grof
  2. stoof de spinazie met de gehakte knoflook aan in een likje olijfolie. Kruid met muskaatnoot, peper en zout. Laat ze wat afkoelen en vermeng met de kaas en de eieren.
  3. Kook de lasagnevellen 2 minuten, in gezouten water. Laat ze plat op een propere keukenhanddoek opdrogen. Bestrijk met het kaas-spinaziemengsel. rol op. Halveer ze en zet rechtop, goed tegen elkaar aan. in een diepe lichtjes ingevette ovenschaal.
  4. Besprenkel met 1 à 2 el olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven op 200°C.
  5. Verwarm de tomatenpuree met het basilicum, kruid naar smaak met peper en zout
  6. lepel wat hete saus in diepe borden, zet er de pastarolletjes bij, serveer meteen
NelekeP