Pastaovenschotel met pesto en mascarpone

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 courgetten (niet te groot)
  • 1 stronk broccoli
  • 500 gr marscarpone
  • 450 gr kleine pasta
  • 1 potje rode pesto
  • 1/2 potje groene pesto
  • 800 gr kippefilets
  • 8 à 10 kleine trostomaatjes
  • gemalen kaas
  • gemalen parmezaanse kaar
  1. Voorbereiding:
  2. kuis de brocolli en de courgettes en snij in stukjes. Snij ook de kip in kleine stukjes.
  3. Snij de tomaten in partjes (- blokjes als je grotere tomaten hebt of in 2 als je kersttomaatjes hebt)
  4. Meng de mascarpone met de rode en groene pesto. (als je geen rode pesto hebt kan enkel groene ook maar doe er dan wat tomatenpuree bij)
  5. Bereiding:
  6. stoof de brocolli en courgetten gaar en bak de kip met wat kippenkruiden.
  7. kook de pasta gaar
  8. meng de gestoofde groenten met de kip en de pasta en roer er de mascarpone door
  9. Meng er tot slot voorzichtig de tomaatjes onder.
  10. giet alles in een overschotel (moet niet beboterd zijn - door de mascarpone en pesto bakt het niet aan)
  11. strooi bovenop wat gemalen kaas en eventueel wat parmezaanse gemalen kaas.
  12. zet in de oven tot de kaas gesmolten en een beetje gekorst is.
  13. opmerking: je kan dit gerecht op voorhand klaarmaken en nadien opwarmen in de oven. hoe er dan wel rekening mee dat het langer moet instaan of dat je het eerst in microgolfopwarmt en nadien de kaas een beetje laten korsten in de oven.
Ikkie