Pastagratin met prei en tomaat

13 25 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr pasta (bv cavatappi, benito)
  • 150 gr gerookte ham
  • 100 gr erwten (diepgevroren)
  • 4 stengels prei
  • 3 tomaten
  • 100 gr geraspte mozzarella
  • 3 el boter
  • 400 gr italiaanse garnituur (blik, benito)
  • 3 el bloem
  • 1 kl oregano
  • peper en zout
  1. - snij het wit en wat groen van de prei in ringetjes
  2. - snij de ham in brede repen
  3. - pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in blokjes
  4. - breng 3 L gezouten water aan de kook en kook de pasta beetgaar, giet af
  5. - smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringenen de diepgevroren erwtjes gedurende 10 min op een zacht vuur zonder deksel
  6. - bestrooi de groenten met de bloem en roer goed, giet er de italiaanse garnituur en 4 dl water over
  7. - roer er de repen ham en de blokjes tomaat onder
  8. - kruid naar smaak met peper en zout
  9. - meng de saus onder de pasta en doe alles in een grote ovenschotel
  10. - bestrooi met de geraspte mozzarella en de oregano
  11. - schuif de schotel onder de grill van de oven gedurende ca 3 min voor een mooi goudbruin korstje
  12. U kan deze ovenschotel volledig vooraf klaarmaken. Schuif hem dan voor het opdienen in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 25 min.
Lydievr