Pastagratin met gehakt, prei en tomaten

2 40 0 5
Aantal personen:
  • 400 g bereid gehakt of varkensgehakt
  • 600 g gesneden preiwit
  • 100 g geraspte kaas
  • 300 g korte pasta
  • 400 g tomatenstukjes met basilicum (blik)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 0.5 koffiel. nootmuskaat
  • peper en zout
  1. Bereiding
  2. (20 min. + 10 min. in de oven)
  3. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. 2 Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. 3 Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak het diepgevroren gehakt 10 min. (het varkensgehakt ± 5 min.). Maak los met een vork. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Haal uit de kookpot.
  6. 4 Stoof het diepgevroren preiwit eventjes in het vet van het gehakt. Voeg de tomatenstukjes en 2 dl water toe.
  7. Kruid met de tijm, de nootmuskaat, peper en zout. Laat 10 min. sudderen.
  8. 5 Voeg de pasta en het gehakt toe aan de saus, roer goed en verdeel daarna over een ovenschaal.
  9. 6 Bestrooi met de geraspte kaas en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 min. de ovengrill aan voor een mooi bruin korstje
NelekeP