Pasta saus met gerookte zalm en tomaten

4 20 4 5
Aantal personen:
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 potje half zongedroogde tomate (vb koelvak van Delhaize)
  • 2,5 dl room
  • 1 limoen (sap van)
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 1 dl witte wijn (naar smaak)
  • 6 verse tomaatjes (of 4 grote)
  • 400 gr gerookte zalm
  • 2 lente-uitjes
  • bindmiddel
  1. Snij de knoflook fijn en fruit hem in de olijfolie.
  2. Snij ook de gedroogde tomaatjes fijn en fruit ze even mee met wat van hun oliemarinade.
  3. Voeg de room, het limoensap, de groentebouillon en de witte wijn toe en laat een 10-tal minuutjes zachtjes koken.
  4. Snij de verse tomaatjes in partjes en voeg ze toe aan de saus.
  5. Bind de saus indien je wens (vb met instant bindmiddel of roux van maizena).
  6. Snij de zalm in stukjes en hou een beetje apart.
  7. Voeg tot slot de fijngesneden lente-uitjes en de gerookte zalm toe.
  8. Gebruik de resterende zalm om te garneren.
Ikkie