Pasta salade van het huis

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 450 gr pasta naar keuze
  • kippenbouillonblok
  • 300 gr magere hamreepjes of blokjes
  • 200 gr cherry tomaatjes
  • 100 gr cocktail uitjes zoetzuur
  • 100 gr kleine augurkjes in stukjees zoet zuur
  • 1 blikje crispy mis van 140 gr uitlekgewicht
  • 2 blikjes macèdoine uitlekgewicht130 gr
  • 1 klein uitje fijn gesnipperd
  • 1 scheut tomaten ketchup
  • 3 el mayo 3 % vet van Calvé
  • peper en zout naar smaak
  1. Normaal gesproken ben ik geen voorstander van pakjes, zakjes of blikjes, maar voor deze salade maak ik graag een uitzondering, want het is een ideale maaltijd op een hete zomerse dag. Bovendien is het een salade, waar je gemakkelijk restantjes van groenten in kunt verwerken.
  2. Kook de gekozen pasta beetgaar in de bouillonblok, giet af in een vergiet en spoel koud onder de lopende kraan.
  3. Meng de pasta met alle overige ingredi├źnten( proef en voeg een en ander naar smaak toe, peper, zout, mayo, ketchup eventueel wat worcester saus ect) en zet tot serveren in de koelkast om door en door koud te laten worden.
  4. Heerlijk op een warme zomerse dag. In de ochtend snel gemaakt en s 'avonds z├│ op tafel.
  5. Tip Voeg koude gekookte kip, of tonijn op water i.p,v ham toe.
  6. Of wat paprika stukjes, komkommer, radijsplakjes of andere overgebleven groente toe.
  7. Eigen recept en foto
Love to Cook