Pasta Pesto italiano

79 25 4 5
Aantal personen:
  • 1/2kg kippefilets
  • 500gr penne pasta
  • 100gr zongedroogde tomaten
  • 150gr pijnboompitten
  • 250gr/ml pesto rosso
  • goed hand vol verse basilicum
  • 1dl olijfolie
  • peper,zout,kippekruiden
  1. Beginnen met het water op te zetten voor de pasta te koken voeg beetje zout bij het water en een scheutje olijf olie dan water laten koken pasta er bij en regelmatig roeren om kleven te voorkomen pasta al dente ong.12min koken af gieten de penne terug in een grote kom gieten met deksel erop en opzij zetten. Volgende is de kip in blokjes snijden niet te klein niet te groot flinke scheut olijf olie plus kippe kruiden erop dan mengen daarna bakken in de pan licht bruin laten worden is dit klaar giet alles uit bij de pasta in de grote kom. Volgende de pesto...dus neem een meng kom doe daar alle ingredienten voor de pesto saus in als volgt snijd de zongedroogde tomaten in fijne reepjes,pijnboompitten erbij de pot pesto erbij de overschot van olijf olie,grofgehakte basilicum blaadjes snuifje peper en zout dit alles mengen door elkaar dan alles bij de penne en de kip in de grote kom doen goed mengen tot alles mooi verdeeld is...uitscheppen op een groot diepbord versier met verse basilicum blaadjes in het midden van het gerecht ...klaar is kees! smakelijk
myriam27