Pasta ovenschotel met kerstomaatjes, pesto en mascarpone

547 50 4 5
Aantal personen:
  • 250 g kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 1 scheutje Solo Light Vloeibaar
  • 400 g pipe rigate (grote elleboogjes)
  • 250 g mascarpone
  • 4 eetlepels rode pesto
  • 1 stronk broccoli
  • 150 g sperziebonen
  • 15 g verse basilicum
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 snuifje peper
  • 1 snuifje zout
  1. Voorbereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Halveer de tomaatjes. Besmeer een bakplaat met Solo Light Vloeibaar en leg de tomaatjes er met de snijkant naar boven op. Bestrooi ze met zout en peper en druppel er nog wat Solo op. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de tomaatjes 15 minuten.
  4. Breng een pan ruim water aan de kook en blancheer de sperziebonen 7 minuten en de broccoli 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel na met lauw water.
  5. Kook ook de pasta beetgaar en bewaar bij het afgieten een paar eetlepels van het kookvocht.
  6. Ovenschotel:
  7. Doe de mascarpone in een kom en roer hier de pesto en het kookvocht door.
  8. Meng het mascarponemengsel met de groenten door de pasta en schep er dan de tomaatjes en de basilicum voorzichtig doorheen. Schep dit in een met Solo Light ingevette ovenschaal en bestrooi het geheel met parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak het gerecht 15 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin van kleur is.
hannedemedts