pasta mozzarella met serranoham en biervinaigrette

5 30 0 5
Aantal personen:
  • 300 GR pasta
  • 200 GR serranoham
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 1 potje minimozarella
  • 2 DL ST LOUIS kriek premium
  • 1 EL wijnazijn
  • 1 EL Balsamicoazijn
  • 2 DL Notenolie
  • peper en zout
  1. Kook 300 g pasta naar keuze gaar (kooktijd: zie verpakking). Spoel af onder koud water en laat afkoelen in een vergiet.
  2. Maak de biervinaigrette: warm 2 dl kriekbier op en roer er
  3. 1 eetl. wijnazijn en 1 eetl. balsamicoazijn onder. Laat
  4. 2 min. koken, neem van het vuur en roer er 2 dl notenolie onder.
  5. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel 2 in stukjes gesneden tomaten, 1/2 komkommer in blokjes gesneden en 1 versnipperde rode ui over de pasta. Versier met bolletjes minimozzarella (Galbani Santa Lucia, 150 g) en met 200 g in reepjes gesneden serranoham. Besprenkel met de biervinaigrette.
NelekeP