Pasta met zure room en tonijn

8 30 2 5
Aantal personen:
  • 350 gr farfalle- of fusillipasta
  • 4 eieren
  • 2 el hoeveboter
  • 2 blikjes tonijn in olie (inh 185 gr) uitgelekt
  • 2 dl zure room
  • 4 el fijngesneden basilicumblaadjes
  • peper&zout (pezo)
  1. Kook de pasta in ruim water volgens de aanwijzingen op verpakking beetgaar en giet ze af.
  2. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard, pel ze en hak ze grof.
  3. Smelt de boter en roer de pasta erdoor.
  4. Haal de tonijn met een vork los en roer die samen met de zure room door de pasta.
  5. Warm de stukjes ei en de basilicum op het laatste moment met de pasta mee.
  6. Breng de pasta op smaak met pezo.
  7. Lekker met salade van bleekselderijboogjes, geschaafde venkel en repen groene
  8. paprika met een vinaigrette met pesto.
Victor S.