pasta met zeetong

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 zeetongen, in filets best van juli tot januari
  • 400 g linguine
  • 100 g gele kerstomaten
  • 100 g rode kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • handvol basilicum
  • 2 bolletjes buffelmozzarella, 125 g elk
  • 200 g ricotta
  • 100 ml droge witte wijn
  • boter
  • peper en zout
  1. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Snij de helft van het basilicum in fijne reepjes.
  2. Rol de tongfilets op en stoom ze gaar in een stoomoven of -mandje, gedurende 7 à 10 minuten.
  3. Fruit de knoflook en sjalot in wat boter, zonder te laten kleuren. Voeg de ricotta en de wijn toe en laat inkoken tot sausdikte. Doe de basilicumsnippers erbij en kruid naar smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng door de saus.
  4. Halveer de kerstomaatjes. Verdeel de pasta over borden. Leg er de gestoomde tongrolletjes en de kerstomaten bij. Trek de mozzarella in stukjes en bestrooi er de borden mee. Werk af met de rest van het basilicum.
NelekeP