pasta met witte kool en ham

12 90 5 5
Aantal personen:
  1. Pasta met witte kool en ham
  2. Ingrediënten
  3. * 250 gr brede pasta,bv,lasagne,in stukken gebroken.
  4. * 150 gr gekookte ham in plakken.
  5. * 800 gr witte kool.
  6. * 1 ui.
  7. * 2 eetlepels boter.
  8. * 2 theelepels suiker.
  9. * 4 eetlepels witte-wijnazijn.
  10. * 1/2 theelepel komijn.
  11. * 1/4 theelepel gemalen koriander.
  12. * 2 eieren.
  13. * 2 eierdooiers.
  14. * 200 gr room.
  15. * 200 ml melk.
  16. * 1 eetlepel maïszetmeel.
  17. * 200 gr gemalen emmentaler.
  18. * Peper & zout & cayennepeper & nootmuskaat.
  19. Bereidingswijze
  20. Stap 1
  21. Kook de pasta beetgaar in 4 liter gezouten water. * Giet af en laat goed uitlekken.
  22. Stap 2
  23. Verwarm de oven voor op 170°C.
  24. Stap 3
  25. Snij de schoongemaakte witte kool in blokjes van +/- 2 cm. * Pel en snipper de ui grof. * Fruit de ui glazig in de boter in een ruime pan. * Bestrooi met de suiker,roer en laat karameliseren. * Blus met de wijnazijn en laat volledig inkoken. * Voeg er de witte kool aan toe en meng goed door elkaar. * Laat vervolgens 10 minuten garen en roer geregeld.
  26. Stap 4
  27. Scheur de ham met de hand in stukjes. * Vermeng de pasta en de kool. * Kruid met peper,zout,komijn en koriander. * Klop de eidooiers samen met de hele eieren los en voeg er de room,de melk en het maïszetmeel aan toe. * Kruid goed met peper,zout,nootmuskaat en cayennepeper.
  28. Stap 5
  29. Vet een ovenschaal van 30X18 cm diameter in met boter en bestrooi licht met de gemalen emmentaler. * Schep er de pastamengeling in en bestrooi met de rest van de kaas. * Giet er het eimengsel over en dek af met aluminuimfolie.
  30. Stap 6
  31. Bak de pasta +/- 30 minuten in de oven. * Verwijder het aluminuimfolie. * Verhoog de oventemperatuur tot op 190°C. en laat nog 15 minuten gratineren. * Laat even afkoelen en serveer meteen.
tielens lut