Pasta met tonijn

4 35 5 5
Aantal personen:
  • 400 gr Roma tomaten
  • 400 gr spirelli
  • 1 el olijfolie
  • potje tapenade van zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tonijn in olie
  • verse basilicumblaadjes
  • peper&zout (pezo)
  1. Maak een kruiselingse inkeping op de kop van de tomaten en dompel ze 12 tellen in kokend water, direct afkoelen in ijswater.
  2. Pel de tomaten, snij in vier en verwijder de pitjes.
  3. Pel de knoflook en snipper fijn.
  4. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Giet de pasta af en laat goed uitlekken.
  6. Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin 1 el tapenade met de knoflook en de tomatenpartjes.
  7. Doe er na +/- 5 minuten de pasta en de tonijn met de olie bij, kruiden met pezo, meng alles goed door mekaar, laat op een zacht vuur 5 minuten opwarmen.
  8. Snipper naar eigen smaak wat basilicumblaadjes en strooi deze over het gerecht.
  9. Dien lauw of koud op.
Victor S.