Pasta met tonijn

2 30 0 5
Aantal personen:
  1. Pasta met tonijn
  2. Hoofdgerecht 
  3. 4 personen 
  4. 390 kcal 
  5. Ingrediënten
  6. 300 g penne volkoren (onbereid)
  7. 600 gram tomaten, in blokjes
  8. 2 tenen knoflook, in plakjes
  9. 2 paprika’s, in reepjes
  10. 60 gram olijven
  11. 1 takje rozemarijn
  12. 1 eetlepel kappertjes
  13. 2 blikjes tonijn op water (à 185 g), uitgelekt en in stukjes
  14. Peper
  15. Bereiding
  16. Kook de penne in ruim water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  17. Breng de tomatenblokjes aan de kook met de knoflook en de paprika.
  18. Draai het vuur laag en strooi de rozemarijnnaaldjes boven de pan.
  19. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes doorkoken.
  20. Schep de kappertjes en de tonijn met peper naar smaak door de saus en verwarm nog 3-4 minuten.
  21. Verdeel de pasta over vier kommen of diepe borden en schep de saus erop.
Miranvan