Pasta met tomaat en paprika

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram pasta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten
  • snufje peper en zout
  • 10 gram verse Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels pesto
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  1. Snipper de ui en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  2. Fruit de knoflook en de ui op laag vuur in de olie. Voeg daarna de spekjes toe.
  3. Voeg de tomaten, paprika, verse italiaanse kruiden, peper en zout toe. Bak deze kort mee en laat vervolgens op laag vuur het 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
  5. Giet de pasta af en bewaar een klein beetje kookvocht. Voeg dit kookvocht samen met de pesto toe aan het tomatenmengsel.
  6. Verdeel vervolgens de pasta en het tomatenmengsel over de borden. Strooi eventueel hierover wat geraspte kaas.
Cagie