Pasta met spinazieroom en mascarpone

16 30 3 5
Aantal personen:
  • 400 gr spirelli
  • 500 gr spinazie
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje look
  • 200 gr mascarpone
  • 1 eetl citroenschil
  • olijfolie
  1. Kuis de spinazie en haal de nerf weg.Blancheer de spinazie 2 min in kokend water .En laat afkoelen in koud water.Zwier daarna de spinazie droog.Plet de look de spinazieblaadjes en de basilicum en roer het door de mascarponetot het een homogeen saus is.
  2. Kook de spirelli gaar en laat uitlekken ( maar hou een beetje vocht bij niet alles weggieten)Doe de pasta in de spinaziesaus en laat een 2 tal min op het vuur sudderen
  3. Bij het opdienen het geraspte citroenschil overstrooien.
  4. ( indien de saus te dik is eventueel wat verlengen met het water van de pasta )
chrisje75