pasta met spinazie mascarpone en ham

8 30 4 5
Aantal personen:
  • 200 gr ham in reepjes
  • 350 gr verse spinazie
  • 250 gr mascarpone
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 80 gr parmezaan geraspt
  • 500 gr tagiatelli
  • 100 ml groentenbouillon
  • olijfolie
  • peper zout nootmuskaat
  1. Spinazie spoelen en blancheren in licht ge zout water ( 1 min)
  2. Daarna laten schrikken in koud water .Even laten uitlekken .
  3. Duw er zoveel mogelijk water uit en hak de spinazie fijn . Snipper de ui fijn en plet de look.Kook de pasta
  4. Bak de ui en de look glazig in een pan met olijfolie doe er daarna de ham bij de groentebouillon en de mascarpone .
  5. Roer goed tot al de kaas weggesmolten is en laat even inkoken .
  6. Doe de spinazie bij de saus en kruid af met peper zout en nootmuskaat.
  7. Giet de pasta af en laat goed uitlekken doe deze daarna ook bij de saus .
  8. Doe in een bord en strooi er de parmezaan over .
chrisje75