Pasta met spekjes en romige tomatensaus

19 20 4 5
Aantal personen:
  • 250 g spekblokjes
  • 2,5 dl kookroom
  • 2 brikjes passata (tomatenpuree)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 kruidenblokje
  • oregano
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 500 g penne (of andere pasta)
  1. Snipper de ui en stoof hem in de olijfolie.
  2. Doe hierbij de spekblokjes en bak tot ze krokant gebakken zijn.
  3. Pers de look bij het mengsel van spekblokjes en ui.
  4. Voeg de passata, het kruidenblokje en de oregano toe. Kruid af met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje opkoken.
  5. Als de saus kookt en de ui is beetgaar mag de room toegevoegd worden. Laat nog even verder opwarmen tot de saus wat ingedikt is.
  6. Voeg de saus bij de pasta, even omroeren en klaar. Smakelijk!
cowgirltje1978