pasta met scampi en lompeitjes

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr tagiatelli
  • 500 gr scampi's
  • 2 sjalotten
  • 2 eetl gesnipperde bieslook
  • 50 gr zwarte lompeitjes
  • 200 ml room
  • 1 glas droge witte wijn
  • 200 ml groentebouillon
  • 4 eetl tomatenpassata
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Pasta koken a dente.
  2. Scampi's pellen en kuisen .
  3. Olijfolie verhitten in een pan en de scampi's bakken ( elk 1min per kant ).
  4. Kruid ze met peper en zout.
  5. Sjalotten pellen en snipperen en stoof deze in de zelfde pan van de scampi's met een beetje olijfolie.
  6. Voeg de tomatenpassata toe en laat even mee bakken.
  7. Blus met de droge witte wijn en laat tot de helft inkoken.
  8. Voeg daarna de room toe en laat indikken tot sausdikte.
  9. Doe er de scampi's en de bieslook bij roer alles om.
  10. Voeg er de pasta bij en meng alles nog eens goed om.
  11. Dresseer in een diep bord en werk af met de lompeitjes.
  12. Smakkellijk
chrisje75