Pasta met pompoen

27 60 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram volkorenpasta
  • 1 flespompoen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 4 kippenworsten
  • 10 blaadjes salie, fijn versneden
  • 250 ml water
  • 1/2 groentenbouillonblokje
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 klontje Solo
  1. Schil de pompoen en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Dit hoeft absoluut niet perfect te zijn. Versnipper de ui en plet de teentjes look.
  2. Zet een brede pan of pot met deksel op het vuur en doe er wat Solo in. Voeg de ui en knoflook toe en bak een minuutje tot ze geurig zijn.
  3. Maak een snede langs de zijde van de worsten en haal zo het gehakt uit de "huls". Doe de worst bij in de pan en probeer het met een houten lepel in kleine stukjes te verdelen.
  4. Laat het gehakt bakken tot het gehakt niet meer roze is.
  5. Voeg dan de pompoenstukjes toe en roer goed om.
  6. Voeg het halve bouillonblokje, de salie en het water toe. Laat het mengsel pruttelen op middelhoog vuur voor ongeveer 12 minuten. Zet af en toe onder elkaar. Merk je dat het water toch wat te snel weg kookt, kan je nog een beetje toevoegen.
  7. Zet ondertussen een pot met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies terwijl het gehakt staat te garen.
  8. Het pompoenmengsel is klaar wanneer de pompoen gaar is en het vocht wat is ingedikt.
  9. Voeg de kaas toe en roer om.
  10. Giet de pasta af, maar reserveer een kopje pastawater voor de saus.
  11. Voeg de pasta en wat van het pastawater toe als de saus te droog moest zijn.
  12. Serveer met wat extra kaas en eventueel wat pompoenpitten.
Kokerellen.be