pasta met pompoen

22 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 g krulletjespasta
  • 500 g pompoen (vruchtvlees)
  • 1 teentje look
  • 150 g dunne plakjes bacon
  • 200 g gorgonzola of gelijkaardig
  • 2,5 dl room
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 tomaat
  • 2 el parmezaanse kaas
  • broodkruim of chapelure
  • olie, P/Z
  1. snij het vruchtvlees van de geschilde pompoen in blokjes (verwijder de pitjes)
  2. doe de blokjes in een ovenschaal met fijngeperste look
  3. besprenkel met olijfolie, kruid met P/Z en gaar ze in een voorverwarmde oven of microgolf
  4. kook de pasta, laat uitlekken
  5. bak de reepjes bacon in olie
  6. voeg gorgonzola en room toe en en roer tot de kaas gesmolten is
  7. kruid met zwarte peper
  8. meng de pasta in een ovenschaal met de pompoen
  9. giet de saus erover
  10. leg de schijfjes tomaat erop
  11. bestrooi met mengsel van peterselie, broodkruim en parmezaanse kaas
  12. laat even gratineren
evdv