Pasta met pompoen en salami

4 15 4 5
Aantal personen:
  • 300 g farfalle
  • 600 g flespompoen
  • 250 g goudsalami
  • 2 rode uien
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • 250 ml kippenbouillon
  • 75 g parmezaanse kaas
  1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de pompoen in vieren. Verwijder de zaadlijsten, draden en schil. Snijd in stukjes van 1 cm. Snijd de uien fijn en de salami in blokjes van een 1/2 cm.
  3. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de salami 3 min. Neem met een schuimspaan uit de pan. Fruit de ui samen met de italiaanse kruiden 3 min. in dezelfde pan. Voeg de pompoen en bouillon toe en stoof in 10 min. gaar. Voeg de salami weer toe. Breng op smaak met peper. Rasp de kaas.
  4. Schep de farfalle om met het pompoenmengsel. Bestrooi met de kaas.
  5. (bron: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R785902/pasta-met-pompoen-en-salami, klein beetje aangepast)
EricaW