Pasta met kokos-limoen saus en kip gemarineerd in Baccardi.

124 0 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 glas Baccardi
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 dl groentebouillon
  • spaghetti
  • 4 wortelen
  • Solo
  • 1 pakje mange-touts
  • kippenfilets (4 enkele)
  • 1 teentje(s) gember
  • 2 limoenen
  • 1 courgette
  • asperges (1 pakje mini groene)
  • kokosmelk (2 blikjes)
  • 1 teentje(s) look
  • tabasco
  • 3 tomaten
  • 1 prei
  1. Plaats de kippenfilets in een schaal. Kruid ze met Tabasco en zout. Overgiet ze met de Baccardi, één blik kokosmelk, het sap van de limoenen, twee eetlepels suiker, gehakte gember en een teentje look. Plaats dit een uurtje in de koelkast zodat de kip goed gemarineerd wordt. Haal de kip uit de marinade en snij ze in blokjes. Zo kan je er brochettes van maken. Bak ze goudbruin in wat Solo. Giet de marinade door een zeef en gebruik ze als basis van het sausje. Voor het sausje stoven we de fijngesneden prei in wat boter, overgiet de prei met de marinade. Voeg er ook het tweede blik kokosmelk aan toe, alsook de groentebouillon. Kruid verder af naar jouw smaak. Was alle groenten en snij ze in gelijke stukken. Kook de worteltjes heel even en wok ze daarna in wat hete olijfolie samen met de mini groene asperges en de mange-touts. Kook de pasta beetgaar. Serveer de pasta met het sausje en de gewokte groenten. Werk af met een spiesje van gemarineerde kip en blokjes tomaat. Zalig op een zomerse avond!
Solo