Pasta met kip en pindakaas

350 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 ml water
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 0.5 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el honing
  • 1 el rode Spaanse peper vlokken
  • 500 g kipfilet
  • 3 el Calvé Pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el Maïzena
  • 2 jonge uitjes
  • 1 rode paprika
  • 600 g pasta
  1. Snijd het vlees in blokjes en bak het 5 - 7 minuten in de hete Solo.
  2. Ontpit ondertussen de paprika en snijd in blokjes. Haal het vlees uit de uit de pan en zet opzij.
  3. Meng met een garde het water het 1/2 bouillonblokje, de honing, de sojasaus, de pindakaas, het maïszetmeel en de rode Spaanse pepers in een kom.
  4. Giet het mengsel in de pan en kook al roerend tot het mengsel glad en dik is.
  5. Voeg de jonge ui, de knoflook en de paprikablokjes toe en kook nog enkele minuten.
  6. Doe de stukjes kip, evenals hun vocht, in de pan en laat ze gedurende 2 tot 3 minuten zachtjes koken totdat ze weer warm zijn.
  7. Serveer op een bedje van heel warme pasta, zoals spaghetti of linguine.
Solo
Meer inspiratie

PastaHoofdgerecht