Pasta met Honingtomaten en tonijn

10 20 4 5
Aantal personen:
  • 350 gr droge spaghetti
  • 400 gr Honingtomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 gele + 1 rode paprika in reepjes
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 350 gr tonijn op oliebasis in stukjes uitgelekt
  • 25 gr verse basilicumblaadjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 bouillonblokje ( kip, groente, kruiden)
  1. Kook de pasta in een grote pan met een bouillonblokje naar keuze gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Giet het water af zodra de spaghetti naar wens gaar is.
  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de paprika, ui en de knoflook toe zodra de olie verhit is. Bak de paprika al roerend zacht gedurende circa 2-5 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak ook deze al roerend mee gedurende 2-3 minuten.
  3. Voeg de pasta, tonijn en basilicum toe aan de cherrytomaten en meng het gerecht goed door. Laat het gerecht gedurende 2 minuten op temperatuur komen en maak de pasta op smaak met wat peper en zout . Smakelijk
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansPastaHoofdgerecht