Pasta met gerookte zalm en erwtjes

7 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr pasta (schelpjes)
  • 1 st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr erwtjes
  • 200 ml visbouillon
  • 250 ml room (vetarm)
  • 300 gr gerookte zalm
  • Kruidenkaas
  • scheutje vermouth of witte wijn
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper , zout
  • Bieslook
  1. Ui en look schoonmaken , spoelen en snipperen
  2. Gerookte zalm in reepjes verdelen
  3. Pasta koken in veel gezouten water met een scheutje olijfolie
  4. Pasta afgieten, spoelen met koud water en laten uitlekken. Terug in de pot brengen en verwarmen met een beetje olijfolie
  5. Fruit de ui en de look glazig in olijfolie
  6. Roer er de erwtjes (vers of diepvries) door en overgiet met een scheutje vermouth of wijn, visbouillone en room
  7. Laat de saus inkoken, voeg kruidenkaas toe. Saus eventueel een beetje binden
  8. Meng er de pasta door. Schep er de gerookte zalm voorzichtig onder
  9. Breng op smaak met citroensap , peper en zout
  10. Schep in de borden en bestrooi met bieslook
Mieke 100