pasta met gamba's en pesto

15 30 3 5
Aantal personen:
  • 16 st gamba's (grote scampi)
  • 3 sneetjes parma of gandaham
  • 250 gr tapastomaten(kleine tomaatjes)
  • 400 gram prinsesseboontjes
  • 1 st ui
  • 2 dl room
  • 400 gr tagliatelli
  • 100 gram pesto callabrese van bertolli(colruyt)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje cayennepeper, en beetje sausbinder indien nodig
  1. snijd de prinsessenboontjes in 2 en kook ze beetgaar in lichtgezouten water
  2. snij de tapastomaatjes middendoor
  3. snipper de ui en snijd ham in reepjes
  4. kook de pasta
  5. verhit de olie en bak de nog bevroren gamba's gedurende 10 min en kruid
  6. bak ondertussen de ui glazig en voeg er de room en pesto aan toe
  7. bind eventueel de saus met een beetje instant sausbinder en voeg de groenten toe
  8. giet dit alles over de pasta en jammie jammie heerlijk maaltje!!!!
hildeke3105