pasta met doperwtjes en safraan

4 17 0 5
Aantal personen:
  • 500 Gr pasta (farfalle of spirelli)
  • 500 gr doperwt
  • 2 sjalotten
  • 100 gr gehakte notenmengeling (amandel, hazelnoot, pijnboompitten,...)
  • 250 ml sojaroom
  • boter
  • water
  • 3 takjes marjolein
  • 1 portie safraan
  • zout en peper
  1. Kook de erwtjes 6 tot 7 minuten in gezouten water. Giet af en spoel onmiddellijk met koud water om hun mooie, groene kleur te behouden. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoof het sjalotje in wat boter en voeg de marjolein en safraan toe. Voeg de doperwtjes toe. Giet de sojaroom erbij en laat even inkoken. Verdeel de pasta en de saus over de borden en werk af met de gehakte nootjes en eventueel wat voedingsgist. bron: evavzw
Mkestie