pasta met courgette en zalm

50 30 3 5
Aantal personen:
  1. Pasta met zalm en courgette
  2. Ingrediƫnten voor 2 personen:
  3. (groene) Tagliatelle 300 gram
  4. 300 gram gerookte zalm
  5. 250 gram champignons
  6. 1 courgette
  7. 1 kruidenkaasje (boursin of zoiets)
  8. 1 eetlepel knoflookpoeder of 3 teentjes verse knoflook
  9. 3 cupjes half room ( koffiemelk)
  10. witte wijn
  11. bieslook
  12. peterselie
  13. pepermolen
  14. Bereidingswijze :
  15. Open de verpakking van de zalm ca 20 minuten op voorhand
  16. Snij de champignons in plakjes
  17. Snij de courgette in vieren (halveren over de lengte en dan over de breedte) en maak dunne slierten (met een kaasschaaf of dunschiller)
  18. Bak de champigons bruin
  19. Voeg de cougetteslierten toe en fruit die mee tot ze glazig zien
  20. Trek de zalm in slierten en voeg die toe
  21. Voeg de knoflookpoeder toe ( als je verse knoflook gebruikt, de knoflook kneuzen met de platte kant van een koksmes en fijn hakken en vervolgens toevoegen)
  22. Voeg de cupjes halfroom toe
  23. Voeg het kruidenkaasje toe en laat dit al roerend smelten
  24. Voeg de wijn toe om de saus licht vloeibaar te maken
  25. Even doorroeren en alles kort bij elkaar laten pruttelen
  26. Voeg bieslook, peterselie en peper naar smaak toe.
  27. Kook de pasta gaar
  28. Direct serveren
fabietje