Pasta met citroen, zalm en zeekraal

7 20 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 - 2 citroenen
  • 225 g zeekraal
  • 350 g penne pasta
  • zout
  • 300 g gerookte zalmfilet
  • 1 pakje Solo Crèmefine Cuisine à 200 ml
  • versgemalen peper
  1. Boen de citroen(en) onder stromend water schoon, rasp de gele schil dun af en pers ze uit.
  2. Snijd of knijp van de zeekraal de onderste stugge stukjes van de steeltjes af en blancheer de groente 2 minuten in kokend water. Neem de groente uit de pan en spoel koud onder stromend water.
  3. Kook intussen de pasta in ruim water met zout naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de zalm in reepjes. Giet de pasta af in een vergiet maar doe hem direct terug in de pan.
  4. Voeg de Solo Crèmefine Cuisine aan de pasta toe en verwarm al omscheppend kort. Schep de zeekraal, de zalm, de helft van de citroenrasp en citroensap naar eigen smaak erdoor. Bestrooi ruim met peper en de rest van de citroenrasp en serveer direct. Lekker met geroosterde cherrytrostomaatjes (zie tip).
Solo