Pasta met champignonsaus

0 0 4 5
Aantal personen:
  • 400 g pasta naar keuze
  • 500 g champignons
  • 5 dl room
  • 1 ui
  • 1 klontje boter
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kl mosterd
  • fijngehakte peterselie
  • peper
  1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Maak de champignons schoon en snijd in fijne schijfjes. Pel de ui en snipper fijn.
  3. Smelt de boter in een pan.
  4. Voeg de ui toe en fruit 5 minuten.
  5. Voeg de champignons toe en laat 5 minuten bakken op een hoog vuur. Roer regelmatig met een houten lepel.
  6. Zet het vuur lager en laat stoven tot de champignons gaar zijn.
  7. Giet de room bij de champignons. Verkruimel het bouillonblokje erover. Kruid met peper.
  8. Meng goed en laat indikken.
  9. Neem van het vuur en roer de mosterd door de saus.
  10. Werk af met peterselie.
sofied
Meer inspiratie

BelgischPastaHoofdgerecht