Pasta met broccolisaus en champignons:

19 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr tagliatelle of linguini
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 250 gr champignons, in schijfjes
  • 250 gr spekblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 broccoli
  • 250 ml room
  • peper&zout (pezo)
  1. De broccoli in roosjes verdelen, stronk verwijderen of eventueel fijnhakken.
  2. De broccoli in kokend water gaar koken (± 15 min), afgieten en even laten stomen. De roosjes goed mixen met een staafmixer, of indien voorhanden, in een blender. Meng er de room onder, breng op smaak met pezo. Zet op een zacht vuur, laat warm worden en wat indikken.
  3. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de spekblokjes, ongeveer 10 minuten.
  4. Voeg de champignons toe en bak deze ook ongeveer 10 minuten.
  5. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Vermeng de pasta met het spek/champignonsmengsel en de broccolisaus.
Victor S.