Pasta met broccoli, ansjovis en kerstomaat

11 15 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 600 g broccoli
  • 10 ansjovisfilets (in olie)
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el olijfolie
  • chilipoeder
  • 400 g orecchietti (oortjespasta)
  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze 5 minuten in kokend water. Schep de broccoli uit het vocht en laat uitlekken. Bewaar het water voor het koken van de pasta.
  2. Hak de ansjovisfilets fijn. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit 4 eetlepels olie in een grote pan. Bak hierin de kerstomaatjes met de knoflook en 1/2 - 1 theelepel chilipoeder (hoe meer hoe heter) 3 minuten. Voeg de broccoli toe.
  3. Kook ondertussen de pasta in het kokende water van de broccoli in een paar minuten gaar; de oortjes zijn klaar als ze boven komen drijven. Giet af, laat uitlekken, voeg ze aan het broccolimengsel toe en verwarm alles nog een paar minuten.
  4. Zet het vuur uit. Voeg de ansjovis en de rest van de olijfolie toe. Verdeel over warme borden.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansPastaVoorgerecht