Pasta met bloemkool en tomaat in de oven

11 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr pasta (vb macaroni)
  • 1 st bloemkool
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 200 ml room
  • 500 ml melk
  • 2 st groentenbouillonblokjes
  • 3 el mosterd
  • 150 gr gemalen kaas
  1. Breng de pasta aan de kook.
  2. Doe na 2 minuten de fijn gesneden bloemkool erbij en kook nog 8 à 10 minuten.
  3. Giet af en laat goed uitlekken.
  4. Doe de room, mosterd en 100 gr gemalen kaas in een pan en laat de kaas smelten.
  5. Doe de bouillonblokjes en tomatenblokjes erbij.
  6. Doe macaroni+bloemkool erbij en schep goed om.
  7. Giet er melk bij tot je een vloeibaar geheel krijgt.
  8. Kruid bij met peper en zout.
  9. Doe alles in een ovenschaal, kruid nog met peper en leg de rest van de gemalen kaas er over.
  10. Zet 10 minuten onder de gril in de oven.
  11. Opmerking: Je kan ook nog hamblokjes toevoegen.
sjoeke66