Pasta met bacon en champignons

16 25 2 5
Aantal personen:
  • 400 gr trofie of macaroni
  • 200 gr magere bacon
  • 150 gr champignons
  • 2 tomaten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 gr geraspte emmentaler
  • peper&zout uit de molen (pezo)
  1. Snij de bacon in blokjes.
  2. Borstel de champignons droog schoon en hak ze fijn.
  3. Snij de tomaten kruiselings in en dompel ze 10 tellen in heet water, tot de velletjes beginnen los te komen, laat schrikken in ijskoud water.
  4. Verwijder het vel van de tomaten, snij ze in 4, verwijder de pitjes, snij het vruchtvlees in blokjes.
  5. Kook de trofie beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Bak de bacon zonder vetstof knapperig in een antikleefpan.
  7. Voeg er de ui en de champignons aan toe en laat 5 minuten meefruiten.
  8. Doe er de uitgelekte pasta bij, samen met de blokjes tomaat en meng goed.
  9. Laat nog eens doorwarmen.
  10. Haal de pan van het vuur, kruid de pasta rijkelijk met pezo en meng er de helft van de kaas onder.
  11. Verdeel de pasta over 4 warme pastaborden en bestrooi met de rest van de kaas.
  12. Versier met enkele blaadjes basilicum of koriander.
  13. Trofie is een pastasoort uit de Italiaanse streek Ligurië.
  14. Het zijn met de hand gerolde kronkelige vormpjes van tarwebloem en water.
  15. Meestal te verkrijgen in Italiaanse winkels.
Victor S.