Pasta met asperges

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 g groene asperges
  • 500 g tagliatelli
  • 2 eieren
  • 250 ml sojaroom
  • 1 bosje peterselie
  • 1 ui
  • beetje vetstof
  • 100 g verse geitenkaas
  • zwarte peper
  1. Breng een kom water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Breng een tweede kom water aan de kook en kook de eieren hard.
  2. Schil de asperges en verwijder het harde stuk onderaan. Snij de asperges daarna in stukjes van ongeveer 3 cm. Kook de asperges net-niet-gaar in een drietal minuten.
  3. Snipper ondertussen de uien en hak de peterselie.
  4. Verhit wat vetstof in een pan en fruit de gesnipperde uien. Voeg daarna de stukjes asperge toe en laat lichtjes bruin worden. Kruid met de zwarte peper.
  5. Voeg de sojaroom toe in de pan en laat inkoken.
  6. Verkruimel de geitenkaas.
  7. Laat de hardgekookte eieren schrikken onder koud water, pel ze en verkruimel ze met een vork.
  8. Haal de saus van het vuur en voeg de geitenkaas, de eieren en de gehakte peterselie toe aan de saus. Kruid zonodig nog verder met peper.
  9. Schik de pasta in een bord en giet er de aspergesaus over.
Mommy N