Pasta meatballs

10 50 0 5
Aantal personen:
  • gekruide chapelure (tot gehakt een stevige massa is geworden)
  • 500 g tomatenblokjes (in blik)
  • 1 kleine doos tomatofrito
  • 500 g gehakt (naar keuze)
  • boter
  • 1 ei
  • 1 blok parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • 1 bosje peterselie
  • 250 g pasta (naar keuze)
  • olijfolie
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 1 1/2 ajuin
  1. Vermeng het gehakt met een fijngehakte halve ui, geraspte parmesan, peper en zout, fijngehakte peterselie, gekruide chapelure en 1 ei. Rol het gehakt op tot ballen en bak ze met een klontje boter in de pan.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een pot en laat hierin de sneetjes rode ui aanstoven. Snij een paprika en het wit van de prei fijn en laat mee met de ui aanstoven. Voeg de tomato frito en de tomatenblokjes toe en laat +/- 10 minuten pruttelen.
  3. Breng een pot met weinig gezouten water en een scheutje olijfolie aan de kook, kook hierin de pasta. Serveer de gaargekookte pasta met de gehaktballen en de tomatensaus
Angelique1988