Pasta mara met mosselen en rivierkreeftjes

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram pasta
  • 200 ml Solo Crèmefine
  • 1 kg mosselen
  • 100 gram rivierkreeftjes (gepeld en gekookt)
  • 300 ml passata
  • 5 kerstomaatjes
  • 1/2 courgette
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • handjevol bladpeterselie of waterkers
  • peper
  • provencaalse kruiden
  1. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd een halve courgette in blokjes en halveer de kerstomaatjes.
  2. Breng de pasta aan de kook volgens de beschrijving op de verpakking. Stoof de gesnipperde ui samen met de knoflook in wat Solo margarine aan.
  3. Voeg de courgetteblokjes toe en laat ze even meestoven. Voeg daarna de passata en de Solo Crèmefine Cuisine toe en breng alles aan de kook. Kruid het geheel met peper en Provençaalse kruiden.
  4. Spoel de mosselen grondig schoon en voeg ze toe aan de saus. Laat ze een paar minuutjes meekoken tot alle schelpen open gaan.
  5. Laat de gehalveerde kerstomaatjes en de rivierkreeftjes op het laatste nog even mee opwarmen in de saus.
  6. Snipper er nog wat gehakte bladpeterselie of waterkers overheen.
roeckiesworld